TILAUS-, TOIMITUS- JA SOPIMUSEHDOT

Joutsenon Dieselasennus Oy, y-tunnus 0159473-6, (myöh. Myyjä), myy varaosia ja tarjoaa korjaus- ja huoltopalveluita kuluttajille ja yrityksille.

Pidätämme oikeuden hintojen ja toimituskulujen muutoksiin sekä oikeuden muuttaa näitä toimitusehtoja yksipuolisella päätöksellä ilman ennakkoilmoitusta.

Jättäessään tilauksen ja/tai tarjouspyynnön asiakas hyväksyy kiistattomasti myyjän sopimusehdot. Mahdollisia asiakkaan käyttämiä hankintasopimusehtoja ei noudateta niiden ollessa ristiriidassa Myyjän sopimusehtojen kanssa. Myyjä ei vastaa tuotteen ja/tai palvelun aiheuttamasta välittömästä tai välillisestä menetyksestä, vahingosta tai tulon menetyksestä. Myyjän korvausvastuu rajoittuu aina näiden sopimusehtojen sisältöön. Tuotevirhevastuu rajoittuu mahdolliseen kauppahinnan palauttamiseen käyttöhyödyllä vähennettynä.

Myyjä ei ole velvollinen täyttämään sopimusta, jos se kohtaa ylivoimaisen esteen, jota se ei voi kohtuudella ratkaista (force majeure). Myyjä ei ole velvollinen korvaamaan asiakkaalle ylivoimaisen esteen sattuessa asiakkaalle aiheutuvaa vahinkoa tai kustannuksia ja on oikeutettu purkamaan sopimuksen.

TILAAMINEN

Tuotteet ja palvelut voi tilata paikallisesti sopimuksen mukaan, puhelimitse, sähköpostilla, ostajan lähetteellä tai verkkokaupasta. Tilatessasi verkkokaupasta sinun edellytetään tutustuneen ja sitoutuneen kulloinkin voimassa oleviin toimitus- ja sopimusehtoihin. Kaikki asiakastiedot käsitellään luottamuksellisesti. Tilauksen yhteydessä kysyttyjä yhteystietoja ei käytetä muuhun kuin tilauksen toimitukseen tai siinä ilmenevien epäselvyyksien selvittämiseen.

Tarjouksen voimassaolo on ilmoitettu tarjouksella. Jos siitä ei ole ilmoitettu, tarjous on voimassa 30 päivää sen antamisesta.

TUOTTEET JA TUOTEHINNAT

Tuotehinnat ilmoitetaan asiakkaalle pääsääntöisesti arvonlisäverollisena, ellei toisin ole sovittu. Selvää hintavirheellistä tuotetta ei myydä selvästi alempaan hintaan.

MAKSUTAVAT

Ensisijaisesti ennakkomaksu toimitusta vastaan.

Verkkokauppamme maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
paytrail.com/kuluttaja/tietoa-maksamisesta

Yritysasiakkaat voivat pyytää laskutusoikeutta (lasku 14 pv), myyjä voi evätä yrityksen laskutusoikeuden syytä ilmoittamatta. Myyjän käyntiosoitteessa on mahdollista maksaa käteisellä ja yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla.

TOIMITUSMAKSU

Pakkaus- ja toimituskulumme riippuvat pakkauksen koosta ja/tai halutusta toimitustavasta ja ne lisätään erikseen tilauksen loppusummaan. Asiakas vastaa toimituskuluista käytetyn toimitusyrityksen hinnaston mukaisesti.

TOIMITUSTAVAT

Ensisijaisesti toimitustapana on nouto. Tilausten noudot paikanpäältä osoitteesta:

Dieselkuja 3, 55300 Rauha.

Muut toimitustavat sopimuksen mukaan.

OMISTUSOIKEUDEN SIIRTYMINEN

Omistusoikeus tavaraan siirtyy ostajalle silloin, kun koko kauppahinta on maksettu.

TAKUUEHDOT

Tuotetakuu myydyille tuotteille määräytyy valmistajan määrittelemien takuuehtojen mukaisesti, ellei toisin ole määritetty.

Myyjä takaa myymilleen täydellisille tuotteille takuun seuraavasti:

  • kuluttajakäytössä 24 kk
  • yrityskäytössä 12 kk

Myyjä takaa myymilleen varaosille takuun seuraavasti:

  • kuluttajakäytössä 6 kk
  • yrityskäytössä 3 kk

Erikseen ilmoitettuihin ja käytettyihin tuotteisiin ei myönnetä takuuta. Takuu astuu voimaan tuotteen ostopäivästä. Takuu kattaa tuotteiden valmistus- ja materiaalivirheet.

Tuotteen tai varaosan asentajan tulee varmistua viimeistään asennusvaiheessa tuotteen yhteensopivuudesta asennettavaan kohteeseen.

Takuu ei kata säätöjä, eikä tuotteen tai sen osan tavanomaista kulumista. Takuu raukeaa, mikäli tuotetta käytetään äärimmäisissä olosuhteissa tai viritetyssä moottorissa. Myyjä ei vastaa viasta, joka johtuu tuotteen vääränlaisesta käsittelystä tai asennuksesta, muokkaamisesta, käyttö- tai hoito-ohjeiden laiminlyönnistä.

Takuuaikana puute tai vika pyritään ensisijaisesti korjaamaan, mutta jos se ei ole mahdollista, tuote korvataan alkuperäistä vastaavalla tuotteella. Jos tuotetta ei pysty korjaamaan eikä vastaavanlaista tuotetta ole saatavilla asiakkaalle, palautetaan tuotteesta maksettu summa. Huoltopaikka määräytyy tarvittaessa valmistajan ohjeiden mukaisesti. Asiakkaalla ei ole oikeutta muihin korvauksiin.

Myyjä pidättää oikeuden todentaa tuotteissa ilmoitetut virheet. Emme vastaa mahdollisista virheistä, joita voi olla tuotteiden yhteensopivuustiedoissa tai -luetteloissa, varmista aina ennen asennusta, että tuote on yhteensopiva laitteeseen.

Tavaran vika tai puute tulee ilmoittaa viipymättä. Vian havaitsemisesta on ilmoitettava meille viimeistään 14 päivän sisällä.

Jos toimitettu tuote on vioittunut, tee tuotteesta takuuhakemus ja toimita vioittunut tuote asiakaspalautuksena Postiin. Postimaksua sinun ei tällöin tarvitse maksaa. Pyydämme samalla ilmoittamaan, palautatko tuotteen kauppasummaa vastaan vai lähetämmekö vastaavan tuotteen vioittuneen tilalle.

Aiheettoman huoltokäynnin kustannukset peritään kokonaisuudessaan asiakkaalta, jos tuote on toimitettu selvästi aiheetta takuutarkastukseen/-huoltoon. Kustannukset määräytyvät voimassa olevan hinnaston mukaisesti.

Myyjä ei vastaa tuotteen ja/tai palvelun aiheuttamasta välittömästä tai välillisestä menetyksestä, vahingosta tai tulon menetyksestä. Myyjän korvausvastuu rajoittuu aina näiden sopimusehtojen sisältöön. Tuotevirhevastuu rajoittuu mahdolliseen kauppahinnan palauttamiseen käyttöhyödyllä vähennettynä.

Takuutarkastukseen toimitettuja tuotteita säilytetään yksi (1) kuukausi, huollon/työn valmistumisesta asiakkaalle toimitetun ilmoituksen jälkeen. Tämän jälkeen tuote kierrätetään tai romutetaan.

TUOTTEEN PALAUTUSOIKEUS

Asiakkaalla on oikeus peruuttaa tilaus 14 päivän kuluessa syytä ilmoittamatta, tämä koskee vain varastotuotteita. Tehdastilauksesta toimitettujen tuotteiden perumisoikeus evätään.

Perumisoikeus pidättää asiakkaalle oikeuden syytä ilmoittamatta palauttaa tuotteen, perumisoikeutta käytettäessä asiakkaalla ei ole oikeutta muihin korvauksiin.

Peruuttamisen määräaika päättyy 14 päivän kuluttua siitä, kun tavara on vastaanotettu.

Peruuttamisoikeuden käyttämiseksi asiakkaan on ilmoitettava meille:

Joutsenon Dieselasennus Oy
Dieselkuja 3
55300 RAUHA
Puhelin: (05) 432 8113
Sähköposti: verkkokauppa@joutsenondiesel.fi

Teidän on lähetettävä tavarat takaisin tai luovutettava ne meille viivytyksettä ja viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisilmoituksen tekemisestä. Määräaikaa on noudatettu, jos lähetätte tavarat takaisin ennen kyseisen 14 päivän määräajan päättymistä.

Olette vastuussa vain sellaisesta tavaroiden arvon alentumisesta, joka on seurausta muusta kuin tavaroiden luonteen, ominaisuuksien ja toimivuuden toteamiseksi tarvittavasta käsittelystä.

Käytetyillä ja asennetuilla tuotteilla ei ole palautusoikeutta. Tilaustuotteilla tai asiakasta varten räätälöidyillä tuotteilla ei ole palautusoikeutta. Palautettu tuote tulee olla asentamaton, uudelleen myyntikuntoinen ja käyttämätön.

MUUTA HUOMIOITAVAA

Yritysasiakkaiden ja Myyjän välisessä kauppa- sopimuksessa noudatetaan ensisijaisesti näitä sopimusehtoja ja muilta osin Suomen kauppa- la
Ilmoittakaa päätöksestänne peruuttaa sopimus yksiselitteisellä tavalla (esimerkiksi kirjeellä postitse, sähköpostilla tai peruuttamislomakkeella). Voitte käyttää liitteenä olevaa peruuttamislomaketta, mutta sen käyttö ei ole pakollista.

Peruuttamisen määräajan noudattamiseksi riittää, että lähetätte ilmoituksenne peruuttamisoikeuden käytöstä ennen peruuttamisajan päättymistä.

PERUUTTAMISEN VAIKUTUKSET

Jos asiakas peruu tilauksen, palautamme suorituksen viipymättä (pl. toimituskustannukset) ja joka tapauksessa viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisilmoituksen saatuamme. Suoritamme palautuksen sillä maksutavalla, jota on alkuperäisessä liiketoimessa käytetty, ellei asiakas nimenomaisesti ole suostunut muuhun tapaan.

Voimme pidättyä maksujen palautuksesta, kunnes olemme saaneet tavaran takaisin.

PALVELUN LISÄEHDOT, TYÖTAKUU JA VIRHEVASTUU

Huoltotöissä kuluttajille sovelletaan AUNE-ehtoja, sekä lisäehtoja työtilauksen yhteydessä ilmenevässä sopimuksessa.

Työtakuu ja virhevastuu elinkeinoharjoittajille/yrityksille on 3 kk työn valmistumisesta.

Kustannusarviot ilmoitetaan ensisijaisesti suullisesti tai puhelimitse. Kirjallisesta pyynnöstä kustannusarviot voidaan lähettää myös sähköpostilla.

Työkohteesta poistetut ns. vanhat varaosat jäävät korjaamolle, ellei niistä ole saatu erillistä ilmoitusta kirjallisesti ennen työn luovuttamista asiakkaalle. Luovutetun työn jälkeen asiakas luovuttaa vanhojen varaosien oikeudet korjaamolle. Huomioi, että mm. voiteluöljyn ja erilaisten nesteiden kierrätyksistä voidaan periä kierrätysmaksu, sekä varaosat, joissa on vaihto-osa -runkopantti.

Ilmoitetun työn valmistumisesta säilytämme ajoneuvoa neljä (4) vuorokautta, jonka jälkeen perimme ajoneuvon säilytyksestä 10 € päivältä. Koskien komponenttitöitä; valmiiksi ilmoitettu työ on noudettava viimeistään 30 päivän kuluessa, muulloin komponentit kierrätetään tai romutetaan. Varaosatilaukset noudettava viimeistään 7 vrk kuluessa.

Valmista työtä voidaan pidättää, kunnes saatava on maksettu. Noutamatta jätetty työ voidaan myydä ilmoituksesta. Omistusoikeus tavaraan siirtyy ostajalle, kun koko kauppahinta on maksettu.

Vianmääritys ja annettu diagnoosi pätee vain, mikäli vian korjaustyö suoritetaan Joutsenon Dieselasennus Oy:n toimesta. Koskien komponentti töitä; käytettyjen/huoltamattomien ja testattujen/tarkastettujen, tuotteiden/komponenttien asennus omalla vastuulla.

Asiakas vastaa, että työkohde on vakuutettu ja vakuutus on voimassa työsuorituksien aikana.

Asiakas vastaa työntekijöiden esteettömästä pääsystä työkohteeseen. Asiakas vastaa viivästyksistä johtuvista kustannuksista.

Työn suorittaminen edellyttää, että asiakas toimittaa tarvittavat avaimet/pääsykoodit paikalle (portit, ovet jne.) ja työkohteeseen (esim. vene, työkone jne.) pääsemiseksi. Suosittelemme että asiakas toimittaa tarvittavat tiedot, ja avaimet toimipisteeseemme ennen työsuorituksen aloittamista, pl. tapaukset, joissa menetellään sopimuksen mukaan.

Kustannusarvio ei pidä sisällään mahdollista paikan päällä tehtävää rakenteiden irrotusta/asennusta, mikäli huoltotyöt sitä edellyttävät.

Työntekijöille on annettava ehdoton rauha suorittaa työ itsenäisesti työkohteessa, ilman häiriöitä.

Ostoskori
Scroll to Top